Producenci

Cenniki do pobrania

Sonda

Ile czytasz książek w ciągu roku?

Statystyki

Produktów:
235
Kategorii:
190
Nowości:
0
Promocje:
0

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Wolni od glutenu

Zdrowie
35.9
PLN
Wolni od glutenu
in_stock
Dostępność:
duża ilość
Wysyłka w:
5 dni
Cena: 35,90 zł
Cena netto: 34,19 zł
szt. Zyskujesz 0 pkt [?]

Alessio Fasano, Susie Flaherty
Wolni od glutenu, Gluten freedom

Wymiary 145x215 mm    
Liczba stron: 430    
Okładka twarda     
ISBN 978-83-64190-10-0   

 

Doktor Alessio Fasano, światowej sławy specjalista w dziedzinie zaburzeń związanych ze spożywaniem glutenu, przedstawia przełomowy sposób na życie bez tego składnika niektórych zbóż . Udowadnia, że miliony ludzi mogą skorzystać na rezygnacji z glutenu.

Książka Wolni od glutenu doktora Alessio Fasano przedstawia najnowsze osiągnięcia w badaniach naukowych i metodach leczenia celiakii. Oddziela fakty naukowe od mitów narosłych wokół tej choroby, tłumaczy wyniki badań, procedury diagnostyczne, a także zalecenia dietetyczne i lecznicze. Wszystko to sprawia, że książka Wolni od glutenu umożliwia czytelnikom podjęcie najlepszej decyzji w sprawie metod leczenia. Doktor Fasano opisał także wpływ glutenu na depresję, poczucie niepokoju czy „zamglenie umysłu”, jak również na pewne zaburzenia behawioralne, między innymi autyzm (ASD) i schizofrenię.

„Komu szkodzi gluten? Jak to sprawdzić? Jak żyć bez glutenu? Doktora Alessio Fasano w fachowy, a jednocześnie przystępny i ciekawy sposób rozwiewa wszelkie wątpliwości. Polecam tę książkę wszystkim osobom, które chcą uporządkować i pogłębić swoją wiedzę na temat celiakii, alergii i nadwrażliwości na gluten.” – Małgorzata Źródlak Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej

„Wiele osób wciąż nie dowierza, że nadwrażliwość na gluten może prowadzić do różnych dolegliwości i schorzeń, w tym nawet ciężkich zaburzeń neurologicznych, chorób mięśni, stawów, czy skóry, również u osób bez celiakii. Doktor Fasano, najwybitniejszy „ekspert od glutenu” na świecie w swojej książce, a także podczas wykładów dla dietetyków i lekarzy, w których uczestniczyłam, wyjaśnia kontrowersje, przedstawia dostępne metody diagnostyczne i obala mity związane z glutenem.” – Małgorzata Desmond, specjalistka medycyny żywienia i dietetyk, przewodnicząca Rady Naukowej Fundacji WIEMY CO JEMY Nauka i Edukacja Społeczna dla Zdrowia

Opinie o produkcie (0)

Złożenie zamówienia oznacza akceptację regulaminu sklepu. Po złożeniu zamówienia otrzymasz na wskazany adres e-mail, informacje o kolejnych etapach jego realizacji.

Pamiętaj, że przysługuje Tobie prawo do odstąpienia od umowy bez podania przyczyny.

Wydawnictwo TETRAGON sp. z o.o., ul. Żelazna 41/21, 00-836 Warszawa, Polska, NIP 5272617444

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka »

Sklep jest w trybie podglądu

Click Shop | Hosting home.pl